Geslaagde ledenbijeenkomst 26 november

Tjonge, tjonge wat een geslaagde avond! Het was een waar genoegen om op deze avond, dinsdag 26 november, aanwezig te zijn. De avond kenmerkte zich vooral door de samenhorigheid onder de ondernemers, mede door de ruime opkomst en sommigen hadden hun partner meegenomen. Ik neem u graag mee naar deze beleving:

De avond wordt geopend door Anne Bruger, hij heet iedereen van harte welkom op de ledenbijeenkomst van ORDS met als thema ‘de Gezonde Ondernemer’. Na zijn welkomstwoord neemt Gerard Jansen de microfoon over. Hij wil graag benadrukken dat Firstlady verschillende plannen heeft voor de toekomst en dat er van het stoppen, dan wel sluiten van Firstlady, géén sprake is. Zeg het voort!

Ruud Wils vervolgt de avond door een filmpje te laten zien over een medisch onderzoek naar voldoende beweging, minimaal 3x/maximaal 5x per week 45 minuten sporten, in combinatie met je prettig voelen. Bewegen is gezond!

Nienke Hoogstraten vraagt ons 2 van de 3 workshops te kiezen.
1) In gesprek met Nienke: Hoe hard werk je eigenlijk?
2) In beweging bij Ruud: Beweeg je voldoende?
3) In de buitenlucht bij Inge van Helvoort: Mindful wandeling

Zelf sluit ik aan bij Nienke, het lijkt me gek om echt open te praten over hoe hard je eigenlijk werkt. Maar wat blijkt, de ZZP-ers die ook aangesloten zijn, werken allemaal net zo hard of nog wel harder. Iedereen weet hoe het eigenlijk zou moeten: Neem voldoende rust, drink genoeg, eet op tijd, stel je grenzen en vooral bewaak je grenzen. Het werken stopt niet met het sluiten van de deur, in je hoofd werk je continu door. Dieptepunten en hoogtepunten worden in de kring gedeeld. De tijd vliegt om.

Vervolgens stap ik door naar Ruud, hier geef je je gevoel van die dag een cijfer, van 1 – 10. Op deze avond scoort iedereen een voldoende maar naar enkele vragen blijkt dat niet altijd een voldoende te zijn. We hebben allemaal wel eens een zwaar of juist een piek-moment in ons achterhoofd. Waar maak je graag tijd voor? Hoe belangrijk is het onderhouden van vriendschap of van lichamelijke conditie (met het oog op het eerder getoonde filmpje  heel belangrijk!) Bij Inge beleef je het wandelen op een fantastische manier. Je leert te luisteren naar wat er om je heen gebeurt, niet in volle vaart maar terug naar jezelf. Bewust te zijn van je ademhaling en bewust van de omgeving alwaar je je bevindt. De afsluitende borrel vindt plaats in het café van Ons Huis. Er zijn ondernemers die ik nog niet eerder heb gezien of gesproken. Iedereen heeft het over de interessante avond waarbij je ‘met de billen bloot’ en zeker met een ander oog naar de mede-ondernemers kijkt. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Durft u dan ook?

Volg ons op

   

Wettelijke bepalingen

Contact formulier